ПГЕТ „Захари Стоянов“ започна новата учебна година

С вълнуващо тържество започна първия учебен ден в ПГЕТ „Захари Стоянов“ Харманли. За пръв път тази година школския праг прекрачиха и осмокласници, за които емоцията бе най-голяма. Те ще се обучават в специалностите „Електрически машини и апарати“-дуално обучение и „Телекомуникационни системи с разширено изучаване на английски език“. Осмокласници ще трупат знания и по специалностите „Трайни насаждения“ и „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения“, чийто занятия ще се провеждат в обновената база на новоучредения Център за специални образователни потребности-Харманли.

Директорът на професионалната гимназия инж. Веска Маврева-Атанасова поздрави учениците и им пожела да бъдат прилежни и да усвоят тънкостите на отговорните професии, които ще им дадат един добър старт в живота. „Ако съумеем заедно да извървим пътя до успешното  и достойно завършване на вашето обучение тук, то значи сме обогатили историята на професионалната гимназия в Харманли, с която и вие да се гордеете. Никога не забравяйте,че упоритостта и положените усилия винаги се възнаграждават“, каза в приветствието си г-жа Атанасова.
Директорът акцентира и върху високия професионализъм на педагогическия колектив, който обучава младите хора в атрактивните специалности на ПГЕТ „Захари Стоянов“.

Гимназията е пионер в областта в дуалното обучение, чийто основни предимства са формирането на нови професионални знания и умения в реална работна среда.

След първия школски звънец децата влязоха в класните стаи, приветствани сърдечно от учителите и както повелява българската традиция – посрещнати с пита и мед.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.